søndag 14. februar 2010

fikenkake, kokte poteter og fruktsalat

Hei!
Ble kvitt noen tørkete frukt fra jula med en fikenkake, lot dadlene og aprikosene bli med også (ca. 100 gr.). Delte de tørkete fruktene i småbiter og helte dem inn i en røre av 2 egg, 100 gr. sukker, 100 gr. hvetemel 25 gr. mandler og 1/2 ts bakepulver. Steiketid var ca. 1 time på ca. 170 grader. Kaaken ble litt tørr, skulle kanskje stekes i litt kortere tid.

Kokte poteter skal ifølge kokeboka mi kokes med skrellet på til daglig. Fra høsten til våren settes de over i kokende vann. På våren skulle de legges i kaldt vann først. Dette har å gjøre med at poteter før lå i (jord)kjellere og ble innskrumpet på våren, mens de ble fastere igjen i kaldt vann som da fylte opp cellene. Det er fremdeles fint å få rester av kokte poteter med skrellet på. Da kan en dele dem i båter og steike dem i oljet panne med krydder, mm.

I dag, søndag, lagde jeg dessert som vanlig, ville prøve meg på en fuktsalat, og den ble god. Oppskriften er som følger:
2 epler, 3 appelsiner, 1 1/2banan, 180 gr. druer, 1/4 l. glass herm. kirsebær, 60 gr. hasselnøtter, 60 gr. valnøtter, 1/2 dl sukker, 2dl. vann til saus.
Alt skjæres i skiver, men druer og kirsebær kan være hele. Alt legges lagvis, og så helles sukkersausen over. Ved servering i porsjonsglass pyntes med en kremklatt på toppen.

Fortsatt god søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar