Hei!
Ble kvitt noen tørkete frukt fra jula med en fikenkake, lot dadlene og aprikosene bli med også (ca. 100 gr.). Delte de tørkete fruktene i småbiter og helte dem inn i en røre av 2 egg, 100 gr. sukker, 100 gr. hvetemel 25 gr. mandler og 1/2 ts bakepulver. Steiketid var ca. 1 time på ca. 170 grader. Kaaken ble litt tørr, skulle kanskje stekes i litt kortere tid.
Kokte poteter skal ifølge kokeboka mi kokes med skrellet på til daglig. Fra høsten til våren settes de over i kokende vann. På våren skulle de legges i kaldt vann først. Dette har å gjøre med at poteter før lå i (jord)kjellere og ble innskrumpet på våren, mens de ble fastere igjen i kaldt vann som da fylte opp cellene. Det er fremdeles fint å få rester av kokte poteter med skrellet på. Da kan en dele dem i båter og steike dem i oljet panne med krydder, mm.
I dag, søndag, lagde jeg dessert som vanlig, ville prøve meg på en fuktsalat, og den ble god. Oppskriften er som følger:
2 epler, 3 appelsiner, 1 1/2banan, 180 gr. druer, 1/4 l. glass herm. kirsebær, 60 gr. hasselnøtter, 60 gr. valnøtter, 1/2 dl sukker, 2dl. vann til saus.
Alt skjæres i skiver, men druer og kirsebær kan være hele. Alt legges lagvis, og så helles sukkersausen over. Ved servering i porsjonsglass pyntes med en kremklatt på toppen.
Fortsatt god søndag.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar