Hei.
Det er ennå en stund til januarlønning, og det er nødvendig å drøye matbudsjettet. Da kan jeg opplyse at det går an å lage surkålen sin selv, og at den blir mye bedre enn pakkevarianten. Det sier seg selv at den blir mye billigere ettersom det sikkert går fire pakkeporsjoner på et kålhode.
Du sneier av 350 gr. kål med ostehøvel. Dertil føyer du et eple som raspes med råkostjern. 15 gr. margarin legges i panna og ett lag av massen legges i. Så strør du 3/4 ss mel blandet med 3/4 ts salt og 1/2 ts karve (kummin). Så legger du nytt lag kålmasse, så melblanding og avslutter med kål. Over det hele slår du 1/4 l kaldt vann. Kok i 1 1/2-2 timer. Til slutt smakes det til med ca. 3/4 ss eddik og ca. 1/3 ss sukker. Det var et mer interessant tilbehør til steiken sin, tenker jeg!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar