Hei.
Lagde komlemiddag i dag, eller raspeballer eller klubb om du vil. Komler har overlevd tidens tann og blir fremdeles servert på torsdager på enkelte steder i byen, som på kafe bondeheimen og andre trauste utesteder. Derimot er det ikke så lett å finne ingredienser til å lage dem selv. Det melet som skal brukes er byggmel og jeg fant det hverken på Kiwi eller Meny. Det ble til at jeg måtte kjøpe komlene ferdige. Jeg fikk også med meg et par av Tor sine pakker som jeg kan blande med raspet potet til en annen gang. Salt fårekjøtt var heller ikke hyllevare, så jeg lettsaltet noe fårebog til dagen etterpå og trakk det i en og en halv time. Vossakorv var greit å oppdrive , så var det bare å koke kålrabiskiver og steike flesk. Ikke alle vet hvordan ordentlig steikeflesk fra Vestlandet smaker. Det er lettsaltet spekk som skal steikes over svak varme i ca. en time til det blir sprøtt og gyldent og smaker bedre enn snop. Det er kraftig og god vintermat, men ikke akkurat egnet til å holde kolesterolen nede.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar