Hei.
I kveld ble det seint før jeg kom i gang med kokeboka. Det måtte bli en liten sak, valget falt på "persillesmør". Det har nettopp kommet rim på marken, så det passet å klippe ned den siste persillen, 1/2 dl vann og 100 g margarin hadde jeg. Hundre gram margarin er nokså mye. I dag ville jeg aldri brukt så mye smeltet smør, selvfølgelig ble det drøyd litt med vannet, men det er tydelig at det var greit med mer smør før. I min husholdning bruker jeg lite smeltet smør, det blir bare til fisk. Da passer det jo å dra fram blåkveita fra frysen og la sausen plaske over til middag i morgen.
Skjønner godt at Ingrid Espelid gjorde persillen til sitt varemerke. Det er en herlig kryddergrønnsak, og så frisk den ser ut. Må gjengi diktet til Inger Hagerup:
Lille persille i hagen står,
lysegrønn kjole og krusete hår.
Hvorfor så stille, lille persille.
kanskje du ville
på ball i år?
Ja, kanskje var det tida både for lille persille og kjøkkenskriveren.
God natt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar