Hei
Det har blitt helg igjen før jeg har fått tid til å lage mat fra Haugesund husmorskoles kokebok. Denne gangen har valget falt på noe som er så gammelt at det til og med var utdatert i min oppvekst på 60- og 70-tallet, nemlig risengrynspudding. Det er tydelig at ris er noe som har vært i det norske kostholdet ganske lenge, og det finnes en del varianter på utnyttingen av rester etter risengrynsgrøten, som har vært vanlig lørdagskost i de tusen hjem. Denne oppskriften handler om å forvandle rester fra lørdag til dessert på søndag, og transformasjonen heter risengrynspudding. Den står i ovnen nå og skal serveres søndag med rød saus til.
Jeg brukte ca 1 dyp tallerk med ferdig kokt risengrynsgrøt, kokte den opp med litt melk og hadde 20 gr. margarin i. Et par dråper sitronsaft ble tilsatt. Så pisket jeg et egg med 2 ss sukker
og rørte inn i grøten. Massen ble helt i smurt og strødd form som stod i ovnen i ca 30 minutter på 200 grader.
God helg!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar