onsdag 18. november 2009

Bønner og flesk.

God kveld.
I dag lagde og spiste jeg en helt ny middagsrett. 250 gr. bacon ble skåret i tynne skiver og halvparten lagt i ildfast form, så ble 175 gram brune bønner (ferdig kokt) lagt oppå, og dekket med resten av baconet. Det hele overøses med 2ss bønnekraft blandet med en ts sirup. Formen ble satt i ovnen på 200 grader og alt var ferdig da potetene var kokt. En frisk salat fulgte til. Det var variasjon i kosten før i tida også, dette hadde et snev av cowboy over seg , og en anelse engelsk frokost (beans on toast). Kystbyer som Haugesund fikk så mange impulser gjennom sjøfarten, så det kan ha påvirket matveien også.

I dag er det ikke alltid så lett å variere ukemenyen. Kollegene mine spør av og til på vei hjem om jeg har et middagsforslag. Når de fire p-er pizza, pølser, pasta og pannekaker er brukt står de litt opprådde. Nå kan jeg altså skilte med en ny bønne og bacon rett.

Men nå venter franskbunken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar