Hei.
I dag laget jeg kålruletter, men det ble litt enklere enn oppskriften fra 50 år tilbake ville ha det. Jeg malte ikke kjøttet med krydder og egg, men brukte innkjøpt farse. Kålbaldene kokte jeg i saltet vann i 10 minutter. Det er morsomt når bladene blir myke og føyelige. Det er en enkel sak å legge litt farse i hvert blad og pakke det inn i et blad. Så legger jeg bare pakken med skjøten ned i gryta og slår kraft over. Sausen venter jeg med til i morgen, den skal også koke i 20 minutter, så da kan det times med potetene.
Det blir muligens ikke så populært hos barna, men her kan jeg lokke med en interteksualitet. Eller rettere sagt en filmreplikk. Da barna var yngre og vi så på filmene om Pippi Langstrømpe var det særlig en scene hvor Tommy og Annika har kommet bort fra Pippi, og de er enormt sultne. De går og fantaserer om kyklingar og - kåldolmar! Det var tider, hvor barna fantaserte om kålruletter, det er tydelig at handlingen utspiller seg før 1970-tallet og pizzaens inntog.
Mangfoldet på matfronten har bare blitt eventyrlig, og det er fint. Men det er også fint å sette pris på norsk tradisjonskost av og til. Så det.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar